- naselja Beograda

Čukarica – naselje Filmski grad

Naselјe Filmski je najnovije planski projektovano i izgradjeno naselјe na teritoriji opštine Čukarice.  NajvećI deo naselja građeno je tokom 90-ih godina prošlog veka. Naselje je blokovskog tipa a Investitor naselja je preduzeće „Stankom“. Ime je dobilo po filmskim studijima koji se nalazi neposredno uz naselje, u šumi Košutnjak. Naselje Filmski grad se graniči sa naseljima  Cerak Vinogradi, Skojevsko naselјe, Žarkovo.

 Najveći broj stambenih zgrada nose adrese ulica Ratka Mitrovića, Kneza Višeslava, Miloja Zakića, Arčibalda Rajsa, Ilije Stojadinovića, Slobodana Perovića, Slobodana Aligrudića, Aljehinova, Ane Ahmatove, Brehtova, Stanislavskog. Najnoviji blok zgrada koji je izgradjen uz ulicu Kneza Višeslava i Ratka Mitrovića sadrži i veliki broj lokala I poslovnih prostora koji stanovnicima naselja omogućavaju veliki broj komercijalnih sadržaja.

 Najbliže osnovne škole su “Ujedinjene nacije” i “Ljuba Nenadović”.

 Od strogog centra grada, naselje je udaljeno oko 11 km. Autobuske linije koje povezuju naselje sa ostalim krajevima grada su: 23, 37, 50, 53, 57, 89. Naselje broji oko 6000 stanovnika.

 U neposrednoj blizini je Park-šuma i gradsko izletište Košutnjak  u kojem se nalazi jedan od  najvećih sportsko-rekreacioni i zabavni centar „Košutnjak”.

Оставите одговор